duminică, 5 iulie 2009

trei

Fara indoiala ca pana si pentru un politehnist pot aparea probleme religioase dupa mai multe beri. Iar daca sunt mai multi politehnisti asta inseamana mai multe pareri si evident...mai multe beri.
Doar ca, dupa o asemenea noapte lunga, iti dai seama, ca te lovesti de trei moduri in care am ajuns, dupa multi ani de tranzitie, sa ne raportam la Dumnezeu : trendy, superstitios si disperat.
Trendy sunt cei care au citit "Codul lui Da Vinci" si au auzit la tv de "Evanghelia lui Iuda". Ei cred intr-un fel de conspiratie a crestinismului. Iar daca-i intrebi de Dumnezeu iti spun nonsalant ca exista cumva, ceva, acolo sus, dar in mod cert nu asa cum te invata la biserica.
Pentru superstitiosi, lantisorul de la gat, acatistul gras si masina dusa la sfintit sunt obligatorii. Daca vrei sa-ti mearga bine in viata.
Dumnezeul lor e pasca de la Inviere, iar omenia tine de frigiderul plin de la fiecare sarbatoare.
Ultima si cea mai trista categorie e cea a disperatilor.
Oameni fara nici un discernamant se arunca la picioarele oricui, fie el Iisus, Buddha sau mama Omida, atata timp cat ar putea sa mai ramana in viata.
Dupa ce au fost la vrajitoare sau la doctori se napustesc spre biserici cerand retete sau magii albe. Doar - doar or mai pluti pe aici o vreme.
Nimic nu-i poate opri din batut matanii.
Nici macar faptul ca Hristos a inviat, biruind moartea.

0 comentarii:

.

contact

whitewoland@gmail.com

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP