luni, 22 iunie 2009

noii evrei ai Europei

De fiecare data cand deschid televizorul sau ziarul aflu cel putin o stire despre atitudinea anti- romaneasca a societatii europene. Daca Italia sau Spania ne-au obisnuit, mi se pare putin bizar ca in Irlanda, Olanda sau Elvetia sa existe atitudini asemanatoare. Tinand cont de toleranta afisata in general cu toate bizareriile .
Cred ,din ce spune mass media, ca exista intr-adevar un sentiment puternic anti-romanesc. Si nu pot sa nu ma intreb, daca in contextul crizei economice si in cursul deceniilor urmatoare, occidentalii nu vor ajunge sa-si creeze un nou tap ispasitor. Daca nu cumva romanii se vor substituii evreiilor. Pentru ca, sincer vorbind, evreii si-au capatat dupa al doilea razboi mondial un piedestal extrem de inalt. Acum orice atitudine atisemita este privita ca o ofensa a "bunului simt comun", in timp ce romanii sunt tiganii europeni lipsiti de bun simt.

Ma intreb, daca nu se va ajunge la un momentdat la un Holocaust romanesc.
Poate exagerez, dar media ma ajuta. si inca mult.
Dar exista doua variante.
Fie presa romaneasca incearca ne manipuleze, si dramatizeaza la maxim aceste subiecte. In asa fel incat sa nu mai luam in calcul varianta emigrarii. "Fie painea cat de rea, tot mai buna in tara mea", unde nu sunt umilit si privit ca tigan. Adica un fel de subspecie, un fel de sub-om.

Fie asistam la un proces complex de stigmatizare a romanilor si in curand la "demonizarea" lor. Dar o demonizare in care Biserica nu va mai juca nici un rol.





3 comentarii:

Maria, candva BlondaRock 23 iunie 2009 la 03:37  

Am simtit asta pe pielea mea: toate merg perfect in strainatate, in cazul unei eventuale probleme, daca vorbesti limba si esti prezentabil. Sunt atat de amabili ca parca iti sunt frati; tata Decebal i-a zamislit!!!... pana le spui de unde vii... Cand ai zis Romania, jur ca li se sterge orice zambet de pe fata si dintr-o data toate devin imposibile. Azi am stat o jumatate de ora la banca sa ma verifice la acte ca sa pot PLATI chiria, nu sa scot bani. Deci eu ROMAN, sa DAU bani statului belgian = INFRACTOR! Prin urmare, dragii mei, pe unde plecati fiti pregatiti de razboi!

Maria, candva BlondaRock 23 iunie 2009 la 03:49  

Foarte adevarat. Azi am stat o jumatate de ora sa fiu verificata la acte pentru a putea plati chiria la banca, desi o platesc acolo de 6 luni...Deci ROMAN care da bani statului belgian = INFRACTOR. Te ajuta, sunt amabili, pana vad pasaportul sau buletinul...momentul magic in care toate devin imposibile. E greu sa fii umilit din cauza originii... Si cu toate astea, nu mi-e rusine ca sunt ROMAN!!! Ca au si ei niste specimene...la noi nici la metrou nu ii primesc sa cerseasca si aici sunt mari functionari...Ma rog, mai bine acasa la noi, unde romanu e roman, tiganu e tigan si prostu e prost.

Unknown 23 iunie 2009 la 07:43  

oricum, astept cu interes si etapele urmatoare ale procesului. In primul rand, ar trebui sa se creeze un sentiment general anti-romanesc, ceea ce exista, apoi trebuie sa fim prigonit, sa existe victime, cat mai multe. In final o sa isi dea seama ca au gresit si o sa fim toti niste oropsiti. Apoi o sa faca filme cu raul pe care tot ei l-au produs.

.

contact

whitewoland@gmail.com

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP