marți, 9 martie 2010

La o prima vedere articolul din EvZ poate parea partinitor si putin ironic la adresa celor angrenati in Elta, orice ar insemna prescurtarea. De aceea am considerat necesar sa spicuiesc din informatiile pe care ei le ofera pe site-ul propriu si sa infatisez cateva din ele, ca o anexa la cele din post-ul anterior.

in loc de ante-scriptum sau legenda:
doctrina fundamentala se numeste sexosofie, iar sublinierile imi apartin

  • Fata de sexologie, care apartine domeniului medical, materialist, sexosofia este un univers dincolo de primele forme, se adreseaza omului in general, si in particular se refera la relatiile celor doua corpuri ale sale. Pentru majoritatea, realitatea ca fiecare este o jumatate apartine unui domeniu metaforic ori formal, si totusi, asa cum avem doua maini si in general toate organele sunt simetrice, devine si este normal ca si intregul corp sa fie intr-o simetrie, respectiv cu un corp aproape identic. In general toate organele, chiar simetrice, se afla in acelasi corp, dand impresia unui intreg, si totusi existenta acestui "intreg" nu este posibila fara un alt "intreg". Relatiile intre cele doua "intreguri" sau jumatati sunt de o complexitate covarsitoare. Chiar daca nu le cunoastem, ele se manifesta. Acum suntem in situatia dramatica de-a elucida aceasta relatie, fiindca de aici pleaca si aici se opresc toate aspectele vietii. As vrea sa scot in evidenta ca viata sociala cu ramificatiile ei: cultura, stiinta, politica... acestea in sensul pozitiv, dar si cu cele negative: razboaie, revolutii, patologie, pauperitate, stress... sunt rezultatul, efectul relatiei dintre cele doua jumatati, si intr-o statistica generala putem vorbi de trei miliarde de relatii. Cand un sistem este simetric, el se poate multiplica la infinit, fiindca la baza este etalonul, imuabil si etern.
  • Atata timp cat nu suntem constienti de aceasta realitate simetrica, relatiile sunt instinctive, mecanice, prin dorinta (libido), cu o dominanta determinata de matriarhat sau patriarhat. Aceste relatii apartin lumii formelor, lumii animalice, sexologiei, altfel spus orice relatie sexuala la acest nivel este practic o fecundare, care duce la perpetuarea speciei, dar cu marele dezavantaj al pierderii unei energii, ceea ce duce la reducerea imunitatii (SIDA); imbatranirea este si ea rezultatul aceluiasi lucru.
  • In cateva randuri atrag atentia: pentru a percepe aceasta realitate a sexosofiei, cele doua jumatati trebuie sa fie: sanatoase (imaculate) - acest lucru se poate obtine numai prin alimentatie naturala... si trebuie sa se autocunoasca - aici avem experienta autoeducatiei prin Jurnal (individualizare); A face abstractie de aceste doua etape, sexosofia nu va fi decat sexologie.
  • Deja multi intuiti ca deosebirea intre sexologie si sexosofie este evitarea, eliminarea factorului de finalitate in relatiile sexuale, respectiv la barbati renuntarea la ejacualt, si la femei renuntarea la orgasm. Teoretic pare simplu, practic e ceva mai dificil, dar nu imposibil - este imposibil intr-adevar daca suntem bolnavi si ignoranti. Multe evenimente sau lucruri le percepem prin consecintele lor. In cazul acestui sex, prin aceste finalitati constatam o diminuare care, prin acumularea data de repetitia experientei, ne aduce intr-un hal scandalos, si mai ales pe barbati. Nu intamplator sunt mai putini barbati decat femei - firesc, mai multe vaduve decat vaduvi...
  • Semneaza : Ion , Caim, 21 ianuarie 2004, 3:51.

P.S. : ne place sincretismul, daca e facut de cine trebuie.

0 comentarii:

.

contact

whitewoland@gmail.com

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP