joi, 16 aprilie 2009

O mare bucurie : de Inviere o sa ne indobitocim online de la Ierusalim !

Am gasit azi pe saitul Evz opinia domnului Bichir (http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/847665/FLORIAN-BICHIR-O-mare-bucurie-Sfanta-Lumina-vine-de-la-Ierusalim/), da' stiu iar dl Bichir, despre lumina de Pasti, care va fi adusa anul acesta cu avionul de la Ierusalim la Patriarhia din Bucuresti. Cam ca-n Grecia.
Dumnealui are o parere buna despre acest gest inutil si formalizat. O parere poate prea buna pentru un teolog, care de fiecare data ne atrage atentia asupra literelor moarte si a limbajului de lemn al Bisericii.
Eu insa nu inteleg de ce trebuie sa ne bucure un asemenea gest emfatic, tocmai cand vorbim de Sarbatoarea unei religii care a inceput prin a alunga vanzatorii din templu si a incercat sa schimbe mentalitatile anchilozate in forme ale fariseilor.
Oare lumina asta ar trebui sa ne curateasca de pacate si sa ne dea bunastare doar prin simpla atingere? Sau poate o fi un fel de lumina de semafor catre viata vesnica, odata aprinsa lumanarea cu lumina de la Sf Mormant o sa vedem cohorte de ingeri si toate pacatele noastre vor fi iertate.
De ce ar fi important sa avem lumina de la Ierusalim si nu putem s-o avem de la un biet om, pentru care Invierea chiar inseamna mai mult decat un chibrit sau un semn divin?
Ce rost are sa aprinda insusi Hristos lumina daca noua ne trebuie avioane militare si transmisiuni live ca sa bagam de seama? sau poate ar trebui sa-L chemam pe stadion la ora de maxima audienta sa ni-L prezinte Andreea Esca si Cristi Tabara in direct la Pro Tv, intr-un show cu artificii si jocuri de lumini, intitulat apoteotic "Invierea Mileniului". Un show la care sa participe toti episcopii nostri si toti politicienii de frunte.
Saiturile sa vuiasca de argumente pro si contra crestinismului si vietii vesnice, iar insusi Barack Obama sa-si anunte prezenta in mica noastra Romanica.
Haideti oameni buni s-o lasam dracu' de treaba asa simpla cum e ea si sa ne vedem de greselile noastre!

0 comentarii:

.

contact

whitewoland@gmail.com

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP