joi, 28 ianuarie 2010

cum sa devii teolog in 5 minute

Pentru mine facultatea reprezinta un taram al nebanuitului, al evidentei sinergii dintre harul divin si mintea umana.
Revin puternic, dupa o pauza de cafea prelungita, cu o maxima intrata direct pe locul 3 in topul "preferintelor" mele teologice. Dupa constiinta inseamna suferinta/Dumnezeu e constiinta suprema si AC/DC = AntiChrist, Death to Christ urmeaza... teolog este numai cel ce se roaga si oricine se roaga e teolog.
Fara alt criteriu enuntat fraza poate continua in spiritul logicii de clasa a IX-a : "Baba Safta se roaga, rezulta ca baba Safta este teoloaga.
Ajuns aici nu stiu ce ar mai fi de adaugat, poate doar impresia ca o parte din profesorii mei au chiulit de la ora cu pricina sau dupa modelul protestant al lui numai Scriptura incearca sa impuna o noua sintagma : numai rugaciunea.
Asta e cireasa de pe tortul unei teologii care vrea sa justifice lipsa de pregatire si ghetoizarea perspectivei printr-o revenire la mistica, teritoriu unde nu exista nimic de contrazis, in afara celor cateva probleme deja verificate si validate de Sfintii Parinti. Riscul oricaror provocari este aproape inexistent, fiindca oamenii care pun intrebari pot fi considerati neinduhovniciti, iar cei induhovniciti nu pot pune intrebari.
So ... livin' on a prayer

0 comentarii:

.

contact

whitewoland@gmail.com

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP