joi, 17 septembrie 2009

nu-i nimic, doar reclame

De ceva vreme incerc sa ignor prozelitismul si
gruparile care afirma cu tarie ca-i "apartin lui Iisus". In afara de Kaka, toti imi sunt antipatici.
Dar pe mai toate blogurile crestine pe care intru gasesc tot felul de campanii si initiative care mai de care mai interesante. Spre exemplu pe site-ul www.nypriest.com, sunt insirate motivele si semnele care ar trebui sa te indemne sa te faci preot, dar si pasiunile "normale" ale slujitorilor Bisericii lui Hristos din New York, printre care se numara baseball-ul si rap-ul.


In momentul de fata, in Australia se deruleaza o campanie, sustinuta de aproape toate Bisericile locale, numita Jesus all about life, care m-a lasat cu gura cascata.
Scopul ei, de a-l face cunoscut pe Hristos, suna putin bizar in formularea directorului de marketing : "People have the right to know about Jesus, and they have the right then to choose to turn him down." Dar faptul ca au un director de marketing si o publicitate de-a dreptul agresiva, logo-ul campaniei aparand aproape peste tot : in autobuze, la tv si la radio la ore de maxima audienta, pe strada, cu niste masini care se plimba de colo-colo prin oras, m-a cam lasat cu gura cascata.


Initial ma gandisem sa fac cateva glume despre NYPD Blue sau jesus all about smiling, sau Jesus, nothing about religion, dar mi-a trecut. Ar fi fost doar o alta atitudine tipic romaneasca.
Pentru ca pana la urma nici nu stiu cum e mai ridicol, sa-l transformi pe Iisus intr-un fel de Bruce Willis, gata oricand sa salveze Titanicul, sau sa-i pastrezi mandru izul de naftalina si sa te gandesti ca poate la anul o sa se poarte retro ?

0 comentarii:

.

contact

whitewoland@gmail.com

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP