miercuri, 9 septembrie 2009

Rosemary's Baby

Am reusit sa transform un film de doua ore intr-un serial. Pe de o parte pentru ca nu mai am rabdare, iar pe de alta mi-e prea somn. Asa incat abia acum cateva zile am reusit sa vad finalul din Rosemary's Baby de Polanski.
Pentru cei care au ignorat filmul pana acum : Guy, un actor de reclame, si sotia lui Rosemary se muta intr-un apartament vechi si "gotic" din centrul "marelui oras", in ciuda avertismentelor unui prieten, Hutch, care le povestise despre istoria intunecata a locului.
Aici se imprietenesc cu un cuplu de batrani : Roman si Minie Castavet. In timp ce prietenia dintre Roman si Guy devine tot mai stransa Rosemary devine tot mai suspicioasa.
Intr-o seara Rosemary este drogata si apoi violata de o fiinta cu ochi de pisica si piele de capra, in cadrul unui ceremonial aparent satanic. A doua zi Guy ii spune ca el a fost cel care a incercat sa se culce cu ea.
Din momentul in care Rosemary afla ca e insarcinata deciziile nu-i mai apartin. Ele sunt luate de Guy si de familia Casavet, inclusiv alegerea doctorului.
Sarcina o face pe Rosemary tot mai nefericita si suspicioasa, cu atat mai mult, cu cat resimte dureri foarte mari in piept, iar Hutch moare lasandu-i o carte prin care-i arata ca vecinii ei sunt vrajitori.
Intrigata, Rosemary incepe sa caute dovezi si sfarseste prin a afla ca in conspiratia aceasta sabatica sunt implicati toti apropiatii ei, inclusiv doctorul si Guy.
Rosemary incearca sa scape, dar este adusa inapoi acasa si naste prematur. Ii se spune ca a nascut un copil mort. Convinsa ca, de fapt, copilul traieste si "EI" vor sa-l ucida intr-un ritual satanic se furiseaza in apartamentul familiei Casavet. Aici ea afla ca fusese violata de Satan si fiul ei este Antihristul.
Ultimul cadru o arata pe Rosemary leganand copilul monstruos : jumatate om, jumatate diavol.
Insa partea cea mai interesanta incepe abia dupa ce pelicula s-a terminat.
La un an dupa lansarea filmului, in California actrita Sharon Tate, insarcinata in 8 luni este ucisa cu bestialitate de membrii sectei lui Charles Manson, intr-un ritual bizar, jumatate divin , jumatate satanic. Aducand parca la viata toate fricile nespuse ale lui Rosemary. Aceeasi drama cu alt final. Sharon Tate era sotia regizorului Roman Polanski.
Si acum, luati un pix si o foaie, urmeaza intrebarea de final : Este creatorul un fel de demiurg, care poate influenta prin cuvant/arta universul ? Si daca da, nu era mai bine ca Polanski sa regizeze telenovele ?


0 comentarii:

.

contact

whitewoland@gmail.com

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP